Adres Nasıl Doğru Yazılır

Önce alıcının adını ve soyadını, varsa pozisyonunu, makamını yazmak gerekir. Ve eğer iş yerine gidiyorsa pozisyondan sonra kurumun adını yazmak gerekir. Örnek:



Mehmet Yılmaz

Satın Alma Müdürü

Yılmazlar Ticaret



Eğer pozisyon, şirket vesaire söz konusu değilse ilk satıra alıcının adıyla soyadını yazmak yeterlidir.

___________________________-



Alıcının adıyla soyadından sonra sırasıyla mahalle adını, cadde/sokak adını, apartman adını, apartman ve kapı numarasını yazmak gerekir.



Mehmet Yılmaz

Günaydın Mahallesi

Atatürk Caddesi, Gül apartmanı, No: 15 Daire: 8



ya da



Mehmet Yılmaz

Günaydın Mahallesi

Atatürk cd, Gül apt, no: 15/8



Çok katlı bir mesken söz konusuysa kat numarasını yazmak postacı için kolaylık olacaktır.

________________________



Son olarak posta kodu, ilçe, il adını ve ülke adını yazmak gerekir.



Posta kodunu yazmak, dağıtım PTT aracılığıyla yapılacaksa gereklidir. Posta kodu yazmak ihmal edilirse de gönderi alıcıya ulaşacaktır ama muhtemelen çok daha uzun sürecektir çünkü, mesela mahallelerinin, ilçelerinin bile iç içe geçtiği İstanbul'da 15 milyon alıcıyı manuel tasnif etmek çok zordur.



Posta kodunu internet aracılığıyla http://postakodu.ptt.gov.tr adresinden öğrenmek mümkündür.



İlçe adıyla semt adını karıştırmamaya dikkat etmek gerekir. Semt adı zorunlu değildir ama ilçe adını yani yerleşimin hangi kaymakamlığa ya da merkez ilçeye bağlı olduğunu mutlaka belirtmek gerekir. Aynı şekilde, il adını belirtmemek de ciddi dağıtım sorununa yol açabilir.



Yurt için postalarda alıcı adresinin sonuna "Türkiye" yazmak zorunlu değildir. Eğer adres yurt dışındaysa alıcının bulunduğu ülkenin Türkçe adı yazılmalı, adresin geri kalanı alıcının ülkesinin dilinde anlaşılacak şekilde yazılmalıdır. Zira PTT dağıtımı ilgili ülkenin posta kurumuna kadar gerçekleştirecek, teslimatı alıcının ülkesindeki posta teşkilatı gerçekleştirecektir.



Mesela İngiltere'deki bir alıcıya mektup gönderiyorsanız adresin tamamını İngilizce, İngiltere'de dağıtım sisteminin gerektirdiği şekilde yazıp sadece ülke adına "İNGİLTERE" yazmanız yeterlidir.



___





Aliexpress nasıl yazılır


Göktürkçe Türk Yazısı - 𐰚𐰼𐰇𐱅 - 𐰰𐰼𐰇𐱅


Hoşgeldin Nasıl Yazılır?


Herkez mi Herkes mi


TDK İmla Kılavuzu - 1985

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun