İş birliği, herkes tarafından birleşik yazılıyor olarak bilinir. Ancak bu durum yanlıştır. Dil Derneği ve TDK'ya göre iş birliği ayrı yazılmalıdır.
İş birliği ile ilgili bir kaç örnek cümle:
1) Okul projeler için iş birliği yapmak, öğrencilerin daha fazla bilgi birikimi kazanmalarına yardımcı olabilir.
2) Kütüphane, öğrenciler arasında iş birliğini teşvik eden bir ortam sunar, bu da üniversite deneyimini zenginleştirir.
3) Üniversitedeki öğrenciler, kütüphane kaynaklarından yararlanarak iş birliği yapabilir ve akademik başarılarına yenilerini ekleyebilir.
_______________
Göktürkçe Türk Nasıl Yazılır
Üslü Sayı Yazma
Yaklaşık İşareti Nasıl Yazılır
Allah Arapça Yazılışı
Küçük-Eşittir İşareti Nasıl Yazılır
Kalp Emoji Kopyala
Sonsuzluk İşareti Emoji Kopyala
Bu sitede sadece TDK yazım kılavuzu esas alınmamıştır çünkü 1985 tarihli TDK İmla Kılavuzu, en başta "yazım" yerine "imla" kelimesine geri dönmeyi tercih etmiş olmasıyla büyük tartışmalar başlatmıştır; . ve TDK, 1985'ten sonra yayınevlerin tek başvuru kaynağı olma özelliğini kaybetmiştir. 1980 öncesi TDK üyelerinin eseri olan Ana Yazım Kılavuzu ve Dil Derneği Yazım Kılavuzu, yayıncıların tamamına yakınının temel başvuru kaynağı olmuştur. Dolayısıyla iki kurumun yazım önerilerinin birbirini tutmadığı durumlarda ilgili genel yazım kuralının uygulanışına ve literatürde baskın gelmiş olan yaygınlığa da bakarak önerilerde bulunulmaktadır. Alıntıların pek çok yaygın kabulü göstermek içindir. Zira dil, masa başında tasarlanan bir düzen değil, son tahlilde o dili konuşanların şekillendirdiği konvansiyonel bir yapıdır.
Sitede yapılan yazım önerilerine yönelik itirazlarınızı yorum kısmında paylaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun