Qatar Nasıl Yazılır

Arap ülkesinin adı Türkçede "Katar" şeklinde yazılır. İngilizce yazımdaki Q (q) harfi Türkçe'deki K'ye karşılık gelir.



Katar ismi Arapçada قطر şeklinde yazılmaktadır. Bu yazımdaki ق (kaf) harfi İngilizce Q(q), Türkçeye K harfiyle geçer.



qatar nasıl yazılır


Türkçede "katar" diye bir kelime de vardır. Bir dizi taşıta ya da trene katar denir. Zaten tren kelimesinin Arapçası da katar'dır ama قطار diye yazılır. Yani ülke adı olan Katar ile yük katarı derkenki katar Türkçede sesteştir ama Arapçada aralarında harf farkı vardır. Yine de Qatar'ın Türkçede Katar diye yazılması problem teşkil etmez.



Basılı eserden örnek bir parça:

Bölgesel belirsizlikler altında Türkiye ile Katar siyasi alanda ulaştıkları iyi ilişkilerin benzerini askeri alanda da yakalama çabasındadır. İki ülke arasında yapılan Yüksek Stratejik Komite ve Askeri İşbirliği anlaşması çerçevesince Türkiye Türkiye Katar'da asker konuşlandırabilecek ve Katar da Türkiye'ye personel gönderebilecektir......İki ülke arasında yapılan Yüksek Stratejik Komite ve Askeri İşbirliği anlaşması çerçevesince Türkiye Katar'da asker konuşlandırabilecek ve Katar da Türkiye'ye personel gönderebilecektir
(Abdullah Erboğa, Arap Baharı Sonrası Körfez Güvenliği ve Savunmacı Aktivizm, s. 18)















Atatürk Göktürk Alfabesi İle Nasil Yazilir - 𐰀𐱃𐰀𐱅𐰇𐰼𐰚
Aritmetik Ortalama Sembolü -x üzeri çizgi- Nasıl Yazılır
Türk Öğün Çalış Güven Nasıl Yazılır
Kun Feyekun Nasıl Yazılır
Birde Nasıl YazılırBu sitede salt TDK imla kılavuzu esas alınmamıştır. Zira TDK, 1985'ten sonra yayınevlerin başvuru kaynağı olma özelliğini kaybetmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun