Taki Nasıl Yazılır

TDK imla kılavuzunda "taki" maddesi de "ta ki" maddesi de yoktur ama Türk Dil Kurumu'nun Güncel Sözlük'ünde bu kelime "ta ki" şeklinde yazılmıştır.



Dil Derneği'nin imla kılavuzunda da "ta ki" şeklinde ayrı yazım önerilmektedir. Yani ortak kabule göre "ta ki" birleşik değil ayrı yazılır.



Aşağıdaki görsel de bu şekilde kullanım örneği içermektedir:



taki nasıl yazılır
O da öyleymiş, seni arkadaşı olaraksevmiş, İşte sırf sen arkadaşça bakmayasın, Gözlerin soluksolukyeşillenmesin, Dillerin kuru kuru laflar etmesin diye kaçtım senden onca yıl, Ta ki... Ta ki! tam da karşımda bittiğin bugüne kadar, Ey arkadaşım


ta ki nasıl yazılır
Koşarak yanıma gelirken bir köpeğe bir de bana bakıyor, durumun ne olduğunu anladıkça gözleri biraz daha şefkatle doluyordu. Sonunda yanıma ... Hayatımın bir anında bile bunu aksattığımı hatırlamıyordum, ta ki o gelene kadar. Her şeyi mahvetmişti. Onu uyardığım halde hem de. Aptallık bendeydi! Ona inanmıştım, kahretsin, ona güvenmiştim!


Bununla birlikte belirtelim ki bir de Tâki diye insan ismi vardır. Öz ad olan Tâki hiç kuşkusuz birleşik yazılır ve yukarıda anlattığımız "ta ki"den farklı bir anlam taşır.



Takı kelimesi ise bunlardan ayrıdır; birleşik yazılır.











Atatürk Göktürk Alfabesi İle Nasil Yazilir - 𐰀𐱃𐰀𐱅𐰇𐰼𐰚
Hiç de Nasıl Yazılır
Türk Öğün Çalış Güven Nasıl Yazılır
Kun Feyekun Nasıl Yazılır
İyiki Nasıl Yazılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun