İzmirliler Nasıl Yazılır

İzmir bir özel addır ama TDK yazım kurallarına göre İzmirli kelimesi türemiş bir kelimedir. O yüzden birleşik yazılır; kesme işaretiyle ayrılmaz.



Dil Derneği yazım kılavuzu da bu konuda hemfikirdir: "İzmirli" birleşik yazılır.



İzmirli kelimesinin ilk harfi büyük yazılır ama artık türetme eki alarak cins isim olmuştur. Dolayısıyla İzmirli kelimesine gelen ekler de bitişik yazılar. Sadece yapım ekleri değil her tür çekim eki de birleşik yazılır: İzmirliler, İzmirliyim, İzmirlisin, İzmirliymiş, İzmirlilik vs.



Dolayısıyla "İzmirliler" kelimesi bir bütün olarak kesme işareti almaksızın birleşik yazılır ve bu kelimeye gelen ekler de birleşik yazılır.



Bu yazımın basılı eserlerde de genel kabul gördüğünün örneği aşağıdaki görseldir:



İzmirliler nasıl yazılır



Barış Bayramı faaliyetleri İstanbul ve Ankara'daki kutlama programlarıyla paralel olmuş, İzmir'deki kutlamaların tek farkı, Mustafa Kemal'in İzmir'de olması nedeniyle, biraz daha heyecanlı ve coşkulu olmasıdır. Bu nedenle, İzmirliler 24 Temmuz 1923'ten itibaren sürdürdükleri kutlamaların en coşkulusunu Kurban Bayramı'nın son günü olan 28 Temmuz 1923'te gerçekleştirmişlerdir. İzmir'de yaşayan halkın her kesiminden oluşan binlerce kişiden ...








Atatürk Göktürk Alfabesi İle Nasil Yazilir - 𐰀𐱃𐰀𐱅𐰇𐰼𐰚
Hiç de Nasıl Yazılır
Türk Öğün Çalış Güven Nasıl Yazılır
Kun Feyekun Nasıl Yazılır
İyiki Nasıl Yazılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun