Google Kelime Odaklı Makale Nasıl Yazılır

Yazdığınız yazılarda Google tarafından öncelikli olarak endekslenecek kelimeler kullanmanın çeşitli yolları vardır.



Öncelikli olarak başlık seçimi önemlidir. Google arama motorunun algoritmasının en büyük özelliği insan beynine benzer şekilde işleyebilmesidir. Google ne eşanlamlı kelimeleri ya hatalı yazılmış kelimeleri ne de devrik ifadeleri gözden kaçırır. Arama yapan kişinin aradığı yazıyı bulması için tıpa tıp aynı kelimeleri içermesi önemli değildir. Önemli olan gerçekten okunacak ve merak edilen konuyu çözmeye odaklı bir yazı olmasıdır. Google sistemi gerisini halleder.



Yani otomatik içerik üreten programlarla yazılan yazılar en isabetli kelimeyi kullansa da Google onları eler. Manüel yazılan el emeği bir yazı ise eğer yeterince kaliteli ve işlevsel ise Google onu hiç beklenmeyen yerden bile tespit edip kullanıcılara sunabilir. Yani yazı seri üretim, işlevsiz bir yazı değil gerçekten kullanıcıların aradığı yazı olmalıdır. Google, göstermelik anahtar kelimeleri eleyecek algoritmalara sahiptir.



İyi bir yazınız varsa en doğru başlığı seçmek için öncelikle http://trends.google.com'a başvurabilirsiniz. Yazının kilit kelimesini girdiğinizde çıkan "ilgili konular"a bakın. O konular kelimeden bağımsız olarak Google'ın o kelimeyi hangi kapsamda değerlendirdiğini göstermektedir. Bunları kullanarak doğru kapsamı bulun ve anahtar kelimeleri ona göre belirleyin.



İkinci başvuru kaynağı Google'ın kendisidir: otomatik tamamlama! Google arama motorunda anahtar kelimeyi girdiğiniz zaman Google onu otomatik tamamlamakta, bir nevi 'leb demeden leblebiyi anlamak'tadır. İşte bunlar Google'da en çok ne konuda arama yapıldığının ipuçlarıdır. Anlatacağınız konuyu gerçekten ifade eden cümleyi otomatik tamamlamada görene kadar çeşitli kombinasyonları deneyebilirsiniz. Birden çok doğru tamamlama varsa en üstteki en önceliklisidir.



Başlığınızı Google'ın arayıcılara önerdiği şekilde attıktan sonra içeriğe geçebilirsiniz. Eğer Blogger kullanıyorsanız "Arama Açıklaması" hanesine yazacağınız tanım da önemlidir. Kullanmıyorsanız yazının ilk paragrafı önem taşımaktadır. Çünkü aramalarda kullanıcılara yazının başlığıyla birlikte bu kısmı da gösterilecektir. Bunun hem ilgi çekici olması hem de yukarıdaki gibi aramalarda sık kullanılan anahtar kelimeleri içermesi gerekmektedir.



Şunu da belirtelim ki ilk paragraf her zaman öncelikli kalmaz. Bir yazı Google'da endekslendikten sonra Google yazı başlığının altındaki açıklamaya ilk paragraf yerine daha aşağılardan bir paragrafı da yerleştirebilmektedir ve genelde o kısım, yazı içeriğini daha iyi özetlemektedir. Bu da Google'ın kullanıcılarını takip ederek geliştirdiği algoritmalar sayesinde edindiği bir özelliktir.



Son olarak "SEO Uyumlu Makale", "SEO Uyumu yüksek makale" gibi aramalar yaptırarak bu konuda daha ayrıntılı bilgi edilebilirsiniz.



Yukarıda "doğru anahtar" kelimeden kast ettiğimiz de budur. "Google Kelime Odaklı Makale"nin "SEO Uyumlu Makale" ile aynı şey olduğunu Google bilmektedir ve kullanıcılarını ona göre yönlendirme kabiliyetine sahiptir. Önemli olan içeriğin beğenilmesidir.



Bunlar dışında, sitenin sıkça ziyaret edilmesi, bolca link alması da Google'daki sırasının yükselmesini sağlayabilir.



_________________________











Atatürk Göktürk Alfabesi İle Nasil Yazilir - 𐰀𐱃𐰀𐱅𐰇𐰼𐰚
Hiç de Nasıl Yazılır
Türk Öğün Çalış Güven Nasıl Yazılır
Kun Feyekun Nasıl Yazılır
İyiki Nasıl Yazılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun