Çizgifilm Nasıl Yazılır

çizgifilm şeklindeki bitişik yazım yanlıştır. "Çizgi film" şeklindeki ayrı yazım doğrudur. TDK ve Dil Derneği yazım kılavuzlarında bu yazım doğru kabul edilir.





Basılı kitaptan alıntı yapmak gerekirse:



Belgesel, film, çizgi film. Çizgi filmlerdeki sevimli hayvancıklara, koca gövdesinden, ağarmış sakalından beklenmeyecek bir başarıyla ses verirdi. Hayran kalırdınız. Çizgi film seslendirme işini seviyordu. “Paraya ihtiyacım olmasa diğerlerini yapmam ama çizgi film işine devam ederim,” derdi. Çok geç yaşta baba olmuştu İsmet Abi. Kızı daha bebekken boşanma davası; eski eşinin çocukla birlikte Antalya'ya yerleşmesi... Şehirlerarası mesafelerden daha büyük sorunlar vardı aralarında. Nadiren gördüğü, uzun aralıklarla konuşabildiği kızına sesini duyurabilmek için çizgi film işine yüklendiği söylenirdi.
(Can Kozanoğlu, Yalan Yıllar)





Çizgifilm Nasıl Yazılır




2018 Romen Rakamıyla Nasıl Yazılır - MMXVIII
Hiç de Nasıl Yazılır
Önsöz Kelimesi Nasıl Yazılır
Kun Feyekun Nasıl Yazılır
Birde Nasıl Yazılır. Bu sitede salt TDK imla kılavuzu esas alınmamıştır. Zira TDK, 1985'ten sonra yayınevlerin başvuru kaynağı olma özelliğini kaybetmiştir. 1980 öncesi TDK üyelerinin eseri olan Ana Yazım Kılavuzu ve Dil Derneği Yazım Kılavuzu, yayıncıların tamamına yakınının temel başvuru kaynağı olmuştur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun